Карпати. Перше знайомство. З чого почати?
  Переглядів: 1694
Карпати. Перше знайомство. З чого почати?
02.11.2016

Почніть з Яремче та Верховини. Долини дзвінких річок, за якими розкидані охайні будиночки з зеленими галявинами, захищені строгими гірськими хребтами.

Сюди легко дістатися, тут багато готелів і приватних садиб, десятки простих і серйозних туристичних маршрутів у гори, цікаві невеличкі музеї, атмосфера свята.

Цілий рік працюють екскурсоводи, недороге таксі. Можна покататися на кониках і джипах в гори, сплавитися Черемошем.

На території регіону найбільш просунутий гірськолижний курорт плюс є прості траси в деяких селищах.

Людина, що цікавиться архітектурою, потішить допитливість, вивчаючи культові заклади різних часів і конфесій.

Гуцульська кухня порадує гурмана і любителя перекусити швидко, піжона і туриста в кедах, дорослого і дитини. У всіх закладах гарне обслуговування та висока якість. А рахунок майже всюди по кишені будь-якому відпочиваючому.

На ринках можна купити домашній сир і ковбасу, хліб з печі, сушені гриби і трави для чаю, смачну наливку, не лише гарні, але й корисні сувеніри.


Про недоліки. Головний - жахливі автодороги. Казна порожня. Ремонтувати нема за що. Пораджу автотуристові бути акуратним. Ночами не їздити, а передбачуваний час у дорозі множити на два, а то і три. Через погані дороги громадський транспорт теж розхлябаний. Але ходить за розкладом.

Решта проблем загальноукраїнського, пострадянського характеру (несвоєчасне вивезення сміття або гнітючий пейзаж недобудов) тут не настільки яскраво виражені, як, наприклад, у Запоріжжі або Одесі. Тому городянину особливо непомітні.


Як дістатися. Сюди ходить прямий потяг з Києва. 357К, Київ - Рахів. Приходить вранці. Якщо у ваших планах немає екскурсії по Львову або Івано-Франківську, то це відмінний варіант. З Дніпра, Харкова є прямий до І.Ф. Підходить. А зі Львова (і І.Ф.) є місцевий потяг. Простий, але надійний. І регулярне автобусне сполучення. Час у дорозі від Львова до Яремче - 6 годин. Від І.Ф. - 2 години.


Де зупинитися. Найбільша база житла для туристів у Карпатах на сайті https://www.karpaty.info. До речі, хлопці з сайту самі все об'їхали, оглянули і сфотографували - так що тут без хитрощів. Вибирайте!


Що подивитися. Скористайтеся відгуками попередників, порадами господарів житла або погортайте сторінки вищезгаданого карпати.інфо або https://karpaty.ua/ (тут теж є і база житла). Сам сайт більш сучасний, кому то буде зручнішим.

Якщо вам подобається послуга «все включено», то знайдіть комплексні пропозиції від власників готелів, великих туроператорів або приватних підприємців, які працюють з невеликими групами. До числа останніх відноситься і автор цих рядків, який займається організацією активних турів під ТМ «Подорожі Карпатами на Жовтому Бусі».

Зазначу, що все вищесказане про красу природи і комфорт відпочинку в великій мірі відноситься і до інших районах Українських Карпат. Але ж наше завдання з чогось почати, так? :)

Нехай це будуть Яремче і Верховина.


Design and creation:  emfil
Top top